Welkom op de website van de NVPB!

De NVPB is de branchevereniging van en voor Plaagdiermanagement Bedrijven in Nederland. De NVPB behartigt de belangen van 48 bedrijven die, wat betreft uitvoerende werkzaamheden, gezamenlijk zo'n 90% van de Nederlandse markt vertegenwoordigen. De vereniging streeft naar een verhoging van de kwaliteit en verdere professionalisering van de gehele branche. Om hieraan bij te dragen is het Keurmerk Plaagdiermanagement ontwikkeld.

Op deze website vindt u informatie over de vereniging, haar leden en algemeen nieuws over de branche.

Klik hier voor een overzicht van de bedrijven die zich hebben gecertificeerd voor het Keurmerk Plaagdiermanagement Bedrijven.

 

NVPB nieuws

Abonneer
Archief

08-11-2017 -

NVPB Netwerkbijeenkomst 22 november 2017

Graag nodigen wij u uit voor een NVPB netwerkbijeenkomst over 'Social media & innovatieve technieken', die zal plaatsvinden op woensdag 22 november 2017, vanaf 14.30 uur.

21-08-2017 -

Plaagdierbeheersing en het gebruik van verboden vangmiddelen onder de Wet Natuurbescherming

Professionele plaagdierbeheersers maken gebruik van vangmiddelen om plaagdieren, zoals ratten en muizen weg te vangen. In aanvulling op monitoring en preventieve maatregelen, vormt het gebruik van vangmiddelen een methode om overlast van plaagdieren te beheersen. Om onnodig dierenleed te voorkomen gelden voor het gebruik van vangmiddelen strenge voorwaarden. De NVPB ontvangt dit jaar veel vragen van leden over deze voorwaarden. De toename in het aantal vragen is het gevolg van de opname van de voorwaarden voor vangmiddelen in de nieuwe Wet natuurbescherming.

07-08-2017 -

Toezicht op vakbekwaamheid plaagdierbeheersers schiet tekort

De brancheorganisatie voor professionele plaagdiermanagementbedrijven NVPB signaleert dat het overheidstoezicht op de vakbekwaamheid van professionele plaagdierbeheersers tekort schiet. “Als sector voorzien wij meer excessen wanneer overheidstoezicht niet borgt dat plaagdierbeheersing op professionele wijze wordt uitgevoerd”, aldus Dio Naaktgeboren (voorzitter van de NVPB).


In het nieuws

Bron: website NOS.nl d.d. 26 juni 2017
Bron: website Naturetoday d.d. 21 juni 2017
Bron: website Nature Today d.d. 21 mei 2017

Agenda NVPB vergaderingen & Lezingen & Vakbeurzen      

22 november 2017                 NVPB Netwerkbijeenkomst

                                               Hotel Van der Valk, Breukelen
   Platform Biociden