Meldpunt rattenoverlast

 

Meld overlast van ratten aan de NVPB!Ratten veroorzaken overlast
Ratten kunnen leiden tot grote overlast bij u thuis of op uw bedrijf. De overlast van ratten brengt grote risico’s met zich mee. Zo zijn ze veroorzakers van een slechte hygiĆ«ne, maar ook kunnen ze ziekten overbrengen op mensen. Gelukkig zijn er professionele plaagdiermanagementbedrijven die overlast kunnen voorkomen en een eventuele plaag kunnen verhelpen.

De NVPB verwacht een toename van rattenplagen

Voor leden van de NVPB staat preventie voorop en als er toch middelen worden ingezet, dan krijgen producten die het milieu zo min mogelijk belasten de voorkeur. Ondanks dit verantwoord gebruik van middelen door NVPB-leden, wordt de inzet van bestrijdingsmiddelen door professionals teruggedrongen. Vaak zijn hiervoor geen alternatieven beschikbaar. Dit baart de NVPB grote zorgen en de verwachting is dat de overlast van ratten zal toenemen. Om de overheid en andere partijen hiervan te overtuigen, wil de NVPB de toename van overlast graag in kaart brengen.

Wat kan ik zelf doen?

Voor meer informatie over de zwarte rat en hoe u zelf overlast kunt voorkomen, kijk dan in de: Allemaal Beestjes ratten!

Meld overlast!
Wilt u een structurele bijdrage leveren door de landelijke overlast van ratten in kaart te brengen? Vul dan het meldformulier in!

Klik hier om overlast van ratten te melden!
Klik hier voor een plaagdiermanagementbedrijf bij u in de buurt!