2017

04-12-2017 -

Verslag NVPB Netwerkbijeenkomst 22 november 2017

Woensdag 22 november jl. vond de laatste NVPB Netwerkbijeenkomst van dit jaar plaats. Wilt u weten wat er deze middag besproken is? Lees dan het bijgevoegde verslag, zodat u kunt lezen welke interessante onderwerpen zijn besproken.

08-11-2017 -

NVPB Netwerkbijeenkomst 22 november 2017

Graag nodigen wij u uit voor een NVPB netwerkbijeenkomst over 'Social media & innovatieve technieken', die zal plaatsvinden op woensdag 22 november 2017, vanaf 14.30 uur.

21-08-2017 -

Plaagdierbeheersing en het gebruik van verboden vangmiddelen onder de Wet Natuurbescherming

Professionele plaagdierbeheersers maken gebruik van vangmiddelen om plaagdieren, zoals ratten en muizen weg te vangen. In aanvulling op monitoring en preventieve maatregelen, vormt het gebruik van vangmiddelen een methode om overlast van plaagdieren te beheersen. Om onnodig dierenleed te voorkomen gelden voor het gebruik van vangmiddelen strenge voorwaarden. De NVPB ontvangt dit jaar veel vragen van leden over deze voorwaarden. De toename in het aantal vragen is het gevolg van de opname van de voorwaarden voor vangmiddelen in de nieuwe Wet natuurbescherming.

07-08-2017 -

Toezicht op vakbekwaamheid plaagdierbeheersers schiet tekort

De brancheorganisatie voor professionele plaagdiermanagementbedrijven NVPB signaleert dat het overheidstoezicht op de vakbekwaamheid van professionele plaagdierbeheersers tekort schiet. “Als sector voorzien wij meer excessen wanneer overheidstoezicht niet borgt dat plaagdierbeheersing op professionele wijze wordt uitgevoerd”, aldus Dio Naaktgeboren (voorzitter van de NVPB).

19-05-2017 -

Uitnodiging NVPB Netwerkbijeenkomst woensdag 31 mei 2017

De NVPB organiseert een netwerkbijeenkomst op woensdag 31 mei a.s. in Hotel van der Valk te Breukelen. Thema: de tips & tricks voor de certificering van een klein bedrijf/ZZP'er voor het buitengebruik van rodenticiden. Daarnaast verzorgt onze sponsor Bayer een 2-tal presentaties over 'De Nieuwe Classificatie Rodenticiden 2018' en 'Europese Registratie Deltamethrin.

28-02-2017 -

Uitnodiging NVPB Netwerkbijeenkomst donderdag 16 maart 2017

De NVPB organiseert op donderdag 16 maart a.s. vanaf 16.00 uur een netwerkbijeenkomst in Hotel Van der Valk te Houten. Het thema is de nieuwe Wet Natuurbescherming. Twee sprekers zullen u bijpraten over de decentralisatie van het natuurbeleid (Mark Hoevenaars, Inter Provinciaal Overleg) en de provinciale implementatie van en ontheffingverlening onder de Wet Natuurbescherming (Afred Dreijer, Provincie Drenthe).


Nieuwsarchief